ALJUB-2.jpg

L'HOME DE LA MANTA

L'Home de la Manta (2019). Pas-doble per a dolçaines i percussió. Dedicat al Grup de Xirimiters i Tabaleters l'Aljub de Bocairent en commemoració pels seus XXV Aniversari. Aquest pas-doble forma part de l'obra "Bocairent, Suite per a dolçaines i percussió", basada amb motius de les danses i cercaviles tradicionals de Bocairent.

benarrai_edited.jpg

BENARRAI

Benarrai (2017) és el nom d'una de les alqueries que s'hi trobaven al terme Untinyan (Ontinyent) en l`època andalusina. Actualment aquest nom fa referencia a l'últim parc creat a la ciutat al barri de Sant Josep. 

Aquesta marxa mora fou creada a l'estiu de 2017 i estrenada a l'estiu de 2018 al II Concurs de Música Festera del Verger, on va ser premiada amb al Premi del Públic i dels Musics.

1_edited.jpg

DRÄGONS

Drägons (2017) és un ballet moro, regal de la Capitana dels Marrocs 2016/2017, Lourdes Pastor, als seus fills Lourdes, Evaristo i Judit Mora Pastor i a la Filà Marrocs de Banyeres de Mariola.

 

La peça està dividida en tres parts (ABA') cadascuna de les quals fa referència a un dels fills. Alguns dels motius melòdics estan inspirats en els temes "Sang de la meua sang" i "Els vents de l'hivern" composats per l'alemany Ramin Djawadi per a la banda sonora "Joc de Trons".

 

La denominació de Drägons està relacionada amb un dels trets simbòlics de la Filà Marrocs i del poble de Banyeres de Mariola, el drac o dragó, un ésser mitològic protagonista de llegendes vinculades a Sant Jordi, el nostre patró.

 

El Ballet descriu, musicalmente, com un drac assetjava tot un poble i obligava els seus habitans a fer un sacrifici de sang per calmar la gana de l'animal i el seu desig de destrucció. Arribat el dia que li tocà el torn a la princesa, l'aparició providencial de Sant Jordi salvà el poble i la filla del rei del malefici. L'obra articula en el seu transcurs la metàfora d'esta història identificada amb l'eterna lluita entre el bé i el mal.

 

La Capitana Lourdes Pastor ha volgut que els seus fills compartisquen aquest ballet amb la Filà Marrocs per tal de trasmetre'ls l'afecte personal i l'estima que ha tingut des de xicoteta per la comparsa i crear així un vincle entre tots ells, un vincle de música i de festa.

bocairent.jpg

BUKAÏRAN

Bukaïran (2017), poema simfìnic per a dolçaines i percussió. Va rebre una Menció d'Honor al "I Concurs de Composició per a Colla de Dollçaines i Percussió Ciutat de Xàtiva". L'obra està dividida en 8 seccions:

- Introducció

- Bukaïran

- Cava de Sant Blai

- Covetes dels Moros

- La Plaça de Bous

- El Riu Clarià

- La Torre de Mariola

- El Lleó Ibèric

- Bukaïran (reexposició)

En cada secció es descriu un lloc emblemàtic d'aquest poble.

àgora dolçaines_edited.jpg

ÀGORA

Àgora (2016), intenta ser una proposta arriscada dins de la música festera per a dolçaines.

Intenta fugir de les tradicionals sonoritats presentant un treball més complex a nivell tècnic i sonor.

la marxa està basada en la versió per a banda, aquesta fou finalista en el 12é Concurs de Música Festera "Francisco Cerdà" d'Olleria i esta dedicada a David i Pablo, dos músics de la Societat Musical Vila de Bocairent.